Projekts, ko esmu apņēmies novest līdz galam. Vai tas man izdosies 2023. gadā? Domāju ka nē, būs noteikti vēl kādi pāris gadi līdz varēšu teikt, ka tuvojos projekta nobeigumam.

Sava brīvā laika robežās, gandrīz katru vakaru cenšos veltīt uzmanību šīs spēles izstrādei kopš 2020 gada sākuma. Tas nav viegli, prasa daudz laika un uzmanības lai izdomātu, un modelētu spēles attīstību.

Uzsākot nebija skaidra sākuma punkta no kura projekta ideju varētu attīstīt, tikai virspusēji izfantazēts par vienu vai otru mehāniku, ne kā konkrēta.

Veltīju ļoti daudz laika izstrādājot atsevišķas mehānikas un pārāk sarežģījot tās pirms laika, pirms vēl biju definējis, ko gribu izveidot un kam spēlē vajadzētu būt. Skaidrība par projekta attīstību nebija līdz pat 2021 gada vasaras beigām.

Vasaras sākumā projektu nedaudz pat noliku malā, jo nebija vēl skaidrs kā attīstīt un visa uzmanība tad tika pievērsta klienta VR projektam ar ko ļoti pat aizrāvos un kādu laiku likās ka “Unknown Space” projekts būs kārtējais, ko atstāšu plauktiņā.

Šobrīd atskatoties atpakaļ uz laiku, kas ir pagājis un uz to kas ir izdarīts, izjūtu azartu un klusu nepacietību turpināt. Tanī pat momentā atzīstu savu vājumu un biežo slinkumu, jo nu tas ir katra mūsu dabā, jo īpaši grūti pieķerties, kad diena ir bijusi grūta un darbu pilna.

Tagad, 2022. gada pēdējā dienā kad rakstu šo, mērķtiecīgi cenšos pilnveidot būvēšanas mehāniku, un prāts vienkārši nebeidz mutuļot ar idejām kā risināt atsevišķus problemātiskus momentus.

Par projekta attīstību 2023. gadā. Tas ko apņemos paveikt jaunajā gadā:

  • turpināt, pilnveidot esošās pamat mehānikas.
  • pabeigt būvēšanas mehāniku un sākt to bagātināt ar dažādiem konstrukcijas moduļiem. Piemēram: enerģijas, ūdens un derīgo minerālu apstrādājošas iekārtas.
  • Izstrādāt lietotāja interfeisu (UI/UX).
  • izveidot pirmo pretinieku un sabiedroto (NPC).
  • atrisināt jautājumu saistībā ar lietotāja avatāra modeli un skata punkta perspektīvas jautājumu. Tagad lietotājs redz visu no pirmās personas.
    Šo ir doma atstāt kā pašu pēdējo, jo liekas ka ļoti daudz laika aizies tur kur tas nav nepieciešams cenšoties risināt lietotāja pieredzes jautājumu, kur spēlētājs caur avataru sevi iemieso virtuālajā pasaulē.

Tāds izskatās aktuālo lietu saraksts uz doto brīdi pirms iesoļojam jaunajā gadā.

  • Un viss beidzot, apņemos biežāk dot ziņu par šī projekta attīstības procesu.

Jauno gadu sākot – mums visiem:

“Produktīvu un sasniegumiem bagātu 2023. gadu!”

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.